2024. május 25. Szombat, Orbán napja
Betöltés...
Betöltés...
 • Búvároktatás Debrecenben

  Búvároktatás Debrecenben

  Szeretnél megtanulni búvárkodni Debrecenben? Akkor várunk Téged!

  Tovább
 • A bohóchalakról

  A bohóchalakról

  Szemet gyönyörködtető a sárga, a narancs, a vörös, vagy akár a csokoládé mindenféle árnyalatában tündöklő bohóchalnak jelenleg 27 faja él.

  Tovább
 • A korallok csodás világa

  A korallok csodás világa

  A korallok közé tartoznak a trópusi óceánokban élő korallzátonyokat alkotó organizmusok, amelyek kalcium-karbonátot kiválasztva jönnek létre

  Tovább
 • Sportbúvárkodás

  Sportbúvárkodás

  A sportként űzött búvárkodásnak számos ága van.

  Tovább

Oktatás »

Búvároktatás

  A víz alatti világba búvárfelszereléssel lemerülni vágyóknak szükséges megfelelő elméleti és gyakorlati tudással rendelkezniük.

Ezt a tudást a búvártanfolyamokon lehet megszerezni.

 Az Aquaticum Búvárcentrum a UEF oktatási rendszer hivatalos bázisaként lehetőséget nyújt mindenki számára, hogy kipróbálja és meg is tanulja a búvárkodás alapismereteit.

 Tanfolyamaink a jelentkezőkkel egyeztetett időpontokban folyamatosan indulnak az év folyamán.

 A sikeresen levizsgázott hallgatók egy fényképpel ellátott igazolványt kapnak, amellyel a világ bármely búvárbázisán igazolni tudják, hogy megfelelő ismeretekkel rendelkeznek a merüléshez.

 Általános információk a búvártanfolyamok megkezdése előtt:

 

 • A tanfolyamra jelentkezőknek rendelkezniük kell úszni tudással.
 • Szükséges egy olyan orvosi igazolás a tanfolyam elkezdéséhez, ami igazolja a jelentkező egészségügyi alkalmasságát.
 • Két darab igazolványkép.
 • Minden képzés személyre szabott, ezért már 1-2 jelentkező esetén is elindítjuk a tanfolyamot!
 • A képzési időpontokat közösen beszéljük meg, alkalmazkodva mindenki időbeosztásához.

 

Nyílt vízi búvár:

(Open water diver)

Ez a képzés a belépő szint a búvárkodásba. Minden 14. életévét betöltött és az általános feltételeknek megfelelő személy elvégezheti a tanfolyamot. A képzés elméleti oktatással indul, amin a hallgatók elsajátítják a búvárkodáshoz kapcsolódó fizikai, egészségügyi, merülési ismereteket, megismerkednek a felszerelési tárgyakkal, azok használatával. Az elméleti képzést írásbeli vizsga zárja.

A sikeres vizsga után indul az uszodai oktatás. A medence kiváló körülményeket biztosít arra, hogy a felszerelési tárgyaink víz alatti használatát megtanuljuk. Sok elengedhetetlen, hasznos és érdekes gyakorlatot végzünk, amelyek megadják a szükséges rutint és biztonságérzetet a nyílt vízi merülés előtt. Az uszodai képzés is vizsgával zárul.

Ekkor már elegendő a hallgatók tudása arra, hogy a nyílt vízben is merülhessenek. Először maximum 5 méteres mélységben tesszük próbára tudásunkat, majd a következő merülések alkalmával elérjük a 10 méteres mélységet is. A nyílt vízi képzés általában a nyékládházi tavakban történik, de lehetőség van tengeri búvártúráink alkalmával is elvégezni azt. A tanfolyam befejezése után 18 méteres mélységig hajthat végre merülést a sikeres vizsgázó.

 

Haladó nyílt vízi búvár

(Advanced open water diver)

A kellő gyakorlattal és legalább 20 igazolt nyílt vízi merüléssel rendelkező búvárok jelentkezhetnek a haladó tanfolyamra, ahol tovább bővülnek ismereteik. A haladó tanfolyam résztvevői először felfrissítik az addigi ismereteiket. Ez a tanfolyam is elméleti, uszodai és nyílt vízi oktatásból áll. A hallgatók megismerik a hajós, az éjszakai, az áramlásos és a roncsok körüli merüléseket. Megtanulják a víz alatti tájékozódást műszerek segítségével. Kiszélesítik ön- és társmentési ismereteiket.

 

További tanfolyamaink:

Gyermekbúvár (8 éves kortól), mentőbúvár (rescue diver), vezető búvár (master scuba diver), merülésvezető (divemaster).

 

A haladó, vagy magasabb végzettségű búvárok az érdeklődési körüknek megfelelő speciális tanfolyamokat is elvégezhetnek. Speciális tanfolyamaik: nitrox, mélymerülő, éjszakai, fotós, szárazruhás.

 • алмазная резка almbur.com.ua
 • алмазное сверление www.stenorez.com.ua
 • стена плача молитва
 • изготовление значков, магнитов, объемных наклеек на заказ free-forum.com.ua
 • строительство из дерева Plotnik
 • лаборатория стекла https://soglassie.com.ua
 • ремонты от компании StroySila
 • укладка брусчатки